Egyéb

Rendőrkézen a nagydémi agancsgyűjtők

A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást  4 férfi ellen, írja a police.hu

A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 21 éves, egy 22 éves és két 27 éves nagydémi lakos ellen. A gyanú szerint a négy férfi 2020 januárjában és februárjában Nagydém külterületén az erdészet tudta és engedélye nélkül elhullott gímszarvas agancsokat gyűjtött.

A rendőrök az elkövetőket 2020. március 4-én otthonaikban igazoltatták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozás során megállapították azt is, hogy a gyanúsítottak egyike, a 21 éves férfi egyszer talált az erdőben egy vadtetemet is, majd levágta annak fejét, hazavitte, és trófeát készített belőle. A rendőrök a házkutatásokkor mindegyikőjüknél megtalálták a lopott szarvasagancsokat, melyeket lefoglaltak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok értelmében az elhullott vad és agancs az illetékes vadásztársaságok tulajdonát képezik. Ha azokat hazaviszik, lopást követnek el.
Forrás : http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/agancstolvajokat-fogtak-el-a-rendorok?fbclid=IwAR3UbK8K24e8mdwFExHJTaNpU8Hx1epd_-X7RHyxWNb3hap96lIgNTBd7xI
Kiemelt kép forrása: Sopron Média

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük