Hírek és események

Szabadon engedték a Székelyudvarhelyi medvét

Kétéves medvét fogott a székelyudvarhelyi Cserehát lakótelep közelében a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület az ebből a célból megépített csapdájával.

A vadat a Hargita-hegység lábához szállították, majd szabadon engedték. A cél az volt, hogy a kilövés helyett új esélyt adjanak a fiatal medvének.
Mint mondta, a vad egyike volt annak az öt egyednek, amelyet rendszerint láttak a lakók garázdálkodni a környéken.ű Medvét fogtak Székelyudvarhelyen Medvét fogtak a székelyudvarhelyi Csereháton elhelyezett csapdában.

Nagyjából egyórás út vezetett a Hargita-hegység lábánál lévő, csak terepjárókkal megközelíthető fenyvesbe, amelyet a medve új élőhelyének szántak. Mărmureanu-Bíró rámutatott, szándékosan olyan helyszínt választottak, ahol három etető is van a helyszínen, hogy az egyed könnyebben életben maradjon a számára ismeretlen területen. Szabadon engedése sem volt egyszerű. Két vadőr gumilövedékeket töltött fegyverébe, hogy mellé lőve ezzel kergessék az erdőbe a nagyvadat. Az egyesület igazgatója ugyanakkor éles lőszert tett a puskájába a biztonság kedvéért, hogy szükség esetén közbeléphessen.
Forrás: https://gondola.hu
Kiemelt kép forrása: https://gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük