vadász konyha Vadászház

Szalalkális krémes, gyerekként mikor készült büdi volt, de mikor megsült imádtuk

Mi nagyon szerettük régen, de már alig sütünk ilyet

Csodás sütemény, a gyerekkorom egyik kedvence, édesanyám sokszor megsütötte!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta
  • 30 dkg liszt,
  • 8 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 tojás sárgája,
  • 1/2 cs. szalalkáli,
  • kicsi tej
  • Krém:
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaniliás pudingpor
  • 5 ek. liszt,
  • kb 8 dl langyos tej
  • 4 tojás habja

ELKÉSZÍTÉS

Tészta: 30 dkg liszt, 8 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 cs. szalalkáli, és kicsi tej hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk , egyenként 7-8 perc alatt kisütjük.

Krém: 4 tojás sárgáját kikavarunk 15 dkg cukorral, bele 1 cs. vaniliás puding, 5 ek. liszt, kb 8 dl langyos tejjel sűrűre fözzük, majd bele a 4 tojás habja kisebb tepsin. Tepsi mérete: Lemértem gyorsan 25x 32 amin csináltam

Erzsébet Nyári Marótiné receptje

—Édesanyám szalalkáli krémese. Isteni finom, köszönöm ez nekem nagy emlék. De jól tudta édesanyám sütni

—Nagy kedvencem. Köszi, hogy eszembe juttattad.

—Én fehér tésztának ismerem de imádom

—Nálunk is nagy kedvenc. Két éve olvastam valahol, és megcsináltam egy kicsit másként. A krémet két félé osztottam, és az egyikbe kakaóport tettem. Így az egyik krém réteg vaníliás lett a másik csokis… Nagyon szerette a család

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük