Hírek és események

Vadászadományból lélegeztetőgép

December végén jótékonysági vadászatot szervezett az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezete.

A vadászok nem először fogtak össze a jó ügy érdekében – a befolyt összegből ezúttal is a fehérvári kórház gyermekosztálya számára vásároltak egy non-invazív lélegeztető gépet.

 Sűrűn pittyegnek a gépek a a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött intenzív részlegén – ez mutatja, hogy a kicsik, akik születésüket követően ellátást igényelnek, jó kezekben vannak. Emberek, gépek vigyázzák minden lélegzetvételüket – ehhez a munkához járultak most hozzá decemberi kápolnásnyéki vadászatuk bevételével a megyei vadászok.

Mintegy 3 millió forint értékű támogatást gyűjtöttek össze – ennek jelképes dokumentumát adta át hétfőn Méhes Lajos, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke a székesfehérvári kórház újszülött, csecsemő és gyermekosztályára számára. A támogatást Simon Gábor, az osztály nyugalmazott igazgatója vette át és köszönte meg Szabó Hajnalka osztályvezető főorvos nevében is.

– Használják és fordítsák a gyermekek javára – e szavakkal adta át a kamara területi elnöke a támogatást, amely mellett már látható is volt az új eszköz, melyet Simon Gábor mutatott be.

Simon Gábor (balra) vette át Méhes Lajos (jobbra) támogatását. Középen a gép Fotó: a szerző

– Két légzéssegítő készüléket vásároltunk az összegből, amelyért nem tudok elég hálás lenni – fogalmazott a főorvos, aki hozzátette azt is: a vadászkamarával a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány kapcsolata több évre nyúlik vissza, s a tőlük kapott támogatás minden alkalommal a gyermekosztály műszerfejlesztésére fordítódik.
– S bármennyire is jól felszerelt az osztály, mindig vannak olyan területek, ahol jól jön a segítség. Ez a két készülék, amit a vadászkamara támogatásából vásároltunk, nagyon komoly hiányt pótol az osztályon és kivált olyan non-invazív, illetve invazív lélegeztetést, amelyre eddig nem volt mód. Szakmailag mindenképp szükség van rá, a sürgősségi – és gyermekintenzív ellátásban is – húzta alá a főorvos.

FORRÁS: https://www.feol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük