Hírek és események

Elhunyt a rábapatyi vadas farm alapítója

Nemvárt tragédia történt

Január 7-ére virradóra meghalt a rábapatyi vadfarm alapítója, Horváth Gyula. Hatvanhat éves volt, álmában érte a halál. Jó szíve volt, mégis az vitte el, mondják, akik ismerték.

Nemcsak a családtagjai és a barátai siratják: szarvasok és őzek várják reggelente, hogy dudaszóval köszöntse őket.
Már gyerekként is sok időt töltött a természetben, kisiskolásként is szívesebben nézegetett ki a tanterem ablakán, minthogy a táblát lesse. Egy falevél nem hullott le úgy, hogy a Gyuszi észre ne vegye, meséli az édesanyja, Ilonka néni. Nem is volt kérdés, mi lesz belőle: édesapját követve mezőgazdasági gépszerelőnek tanult. Már középiskolásként dolgozott a földeken, és nem lehetett több 15 évesnél, amikor hazavitte az első őzet. A szántóföldön egy gép véletlenül elkaszálta az állat egyik lábát – Gyula hazavitte, gondozta, tejet melegített, azzal itatta, és addig pátyolgatta, amíg fel nem épült. Hát, így kezdődött…

A nagy kérdés persze az, hogy mi lesz a farmmal. Hova kerülnek az állatok? Hiszen azt, amit Gyula csinált, sem a felesége, sem a család többi tagja, sem a munkatársak nem tudják folytatni. Néhány jelentkező már van, aki szívesen gondozna tovább egy-két állatot, de mi lesz a többivel? A család abban bízik, hogy akad majd vadaspark, ahol örömmel fogadják az állatokat. Egy a fontos: olyan helyre kerüljenek, ahol jól bánnak velük. Hogy Gyuszi is mosolyogva bólintson, amikor lenéz majd arról a nagyon távoli magaslesről.

Forrás és a teljes cikk ide kattintva elérhető: https://www.vaol.hu/hetvege/elarvult-a-rabapatyi-gyula-farm-3507345/
Kiemelt kép forrása: Rókavár Panzió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük