Hírek és események

Gépfegyverrel ölt meg egy ketrecben ülő medvét egy kínai turista

Az esetről készült videó futótűzként terjedt el a kínai közösségi oldalakon, ahol az emberek a medvegyilkos fejét kezdték el követelni.

Kíváncsi volt, ezért lőtt agyon egy ketrecben ülő medvét egy kínai turista Mianmarban – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfi egy turistacsoport tagjaként volt az ázsiai országban, és egyikük videóra vette a kivégzést.

A felvétel felkerült a kínai közösségi oldalakra, ahol gyorsan terjedni kezdett: csak a Weibón két nap alatt több mint 17 millióan nézték meg. A Shanghaiist cikke szerint a videó hatalmas felháborodást okozott a kínai netezők körében, akik a férfi példás megbüntetését kezdték el követelni.

Eleinte nem lehetett tudni, hogy a videó hol készült, de végül a nagy felzúdulás hatására a videón látható férfi a nyilvánosság elé állt, miután elmondása szerint az ügyet rendezte a kínai hatóságokkal. A férfi közlése szerint a medvét amúgy is meg akarták ölni a mianmari hatóságok, mert emberekre támadt, és látva az előkészülteket a kivégzésre, megkérdezte, hogy lelőheti-e ő az állatot.

Állítása szerint „kíváncsi volt”, milyen érzés lehet megölni a medvét, ezért kérte meg, hogy ő lőhesse le. A fegyvert a helyi hatóságoktól kapta, és az ő engedélyükkel lőhette le a fekete medvét.

Az esetről készült videót eltávolították.

(Kiemelt fotó:Weibo)

Forrás: https://24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük