Képek, Idézetek, Videók

Jégbe fagyott a Niagara-vízesés a sarkvidéki hidegben -bámulatos képsorok

Továbbra is sarkvidéki a hideg és csontig hatoló a fagy az Egyesült Államokközépnyugati és keleti parti vidékein. Meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél.

Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig.

http://toochee.reblog.hu

 

http://toochee.reblog.hu
http://toochee.reblog.hu
http://toochee.reblog.hu

A NiagaravízesésBefagyott a Niagara-vízesés egy része. egyes részei már napokkal ezelőtt befagytak.

Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is. Az amerikai Középnyugat és a keleti part északi vidékei hó alatt vannak, Michiganben, Dél-Dakotában, Iowában és Nebraskában az iskolai téli szünetet meghosszabbították, az állami hivatalok zárva tartanak, és egymás után nyitják a melegedőket, elsősorban a hajléktalanoknak.

http://toochee.reblog.hu
http://toochee.reblog.hu
http://toochee.reblog.hu

Sok településről érkeznek hírek balesetekről, a hatóságok arra szólítják a lakosságot, hogy ha tehetik, ne üljenek autóba. Az elmúlt héten kilenc ember halt meg a hideg következtében, valamennyien kihűltek.

Forrás: http://www.erdekesvilag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük