vadász konyha Vadászház

Nagymama így tette el télire a lecsót! Megéri vele dolgozni, mert mindig olyan mintha frissen készült volna!

Szoktatok így elrakni lecsót?

Én hagyma nélkül teszem el, akinek eddig ajánlottam, mindenkinek ízlett.

Hozzávalók
3 kg paprika,
2 kg paradicsom,
kb 1,5 dl olaj,
1 csapott e .k. só.

Elkészítés
A paprikát megmosom, csumázom, kockákra vágom (vagy ki milyenek szeretné).
A paradicsomot szintén megmosom, hegyén keresztbe bevágom, forró vízbe rakom kb. 1 percre, hideg vízzel le öblítem és a héját le húzom, majd fel aprózom.

Lábasban olajat forrósítok (bő fél decit), rárakom a paprikát és állandóan kavargatva addig főzöm, mikor már nem hallom sercegni, akkor hozzá adom a paradicsomot, sót, és még 5 percig nagy lángon főzöm. Fedőt teszek rá, lángot mérsékelem és így főzöm 15 percig.(Nagyon ne főzzük meg mert a dusztba is puhul).

Steril üvegekbe rakom, jó teli, tetejére 1 ek. olajat teszek, celofán-tető, és 5 percre le fordítom, majd szárazdunsztba teszem még ki nem hűl.
Ebből a mennyiségből 6-7 üveggel van.

Sikeres sütést, főzést kívánok Mindenkinek!!

Lados Lászlóné Kati receptje!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük