Hírek és események

Szarvasféléket veszélyeztető betegség

Szakmai tájékoztatót tartottak Békés Megyében

Hrabovszki János, az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezetének elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta, a vadásztársadalom jelentős változás elé néz az idei esztendőben: vezetőségi választásokat tartanak, a vadászati vezetés többsége ebben ez évben megújul.

Beszélt arról, hogy a jelenlegi vadásztársasági forma, illetve működés – mely lényegében közösségi, társadalmi munka – elavult, nem működőképes, a változás szükségszerű.

A rendezvény egyik fő témája a szarvasféléket érintő agancstő megbetegedésekről szólt, mely hazánkban egyre nagyobb gondot jelent, egyes területeken már nyolcvan százalékos az agancstő problémás egyedek aránya.

Mint elhangzott, a csont az agancstőnél deformálódik, gennyes gyulladás alakulhat ki, a beteg bika pedig torz agancsot épít fel.

Lakatos István, a Kapos-Tolnai tájegység fővadásza elmondta, kezdetben dámszarvasoknál észlelték a problémát, majd pár éve megjelent az őzeknél és a gímeknél is.

Forrás és a teljes cikk itt olvasható:https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szarvasokat-veszelyeztet-egy-kulonos-betegseg-2553537/?fbclid=IwAR3HJmaByYQjIYGmU4yieo24Wa6yj9cJSx8G_cUBXCyVYPC9Po4atopHDGM
Kiemelt kép forrása: https://amve.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük