Hírek és események

Vaddisznótámadás! A fiatalember több órás operáción esett át.

A férfi menekülni próbált, de nem tudott, az állat többször is felöklelte és a lábán okozott sérüléseket.

A férfi az édesanyjával sétáltatta a bárányukat a település melletti külterületi részen, amikor a vaddisznó rájuk rontott, kifejezetten a fiatalembert kipécézve magának. A férfi menekülni próbált, de nem tudott, az állat többször is felöklelte és a lábán okozott sérüléseket.

Az édesanya elmondása szerint a fiatalember többórás műtétje alatt az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot operáltak ki a testéből. Az orvos azt mondta, artériát és érhetett volna a döfés és szerencse, hogy nem késlekedtek tovább.

Most már jobban van, de hosszú kórházi kezelés vár rá, újra kell tanulnia járni is. – A vadásztársaság anyagi felelőssége fennáll, hiszen a jogszabály szerint a saját területén, vagy az onnan kiváló vad által okozott kárt meg kell téríteni. Ahogy áll ez egy károkozásra, például egy jármű esetén, ugyanígy igaz arra is, ha személynek okoz sérülést – mondta lapunknak dr. Lichy József, a család ügyvédje. – Ráadásul itt nagyon komoly sérülésről beszélünk, amely akár életveszélyes is lehetett volna, ha nem kap időben segítséget, ha egyedül van ott, akár el is vérezhetett volna. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy maradandó lesz a sérülés, így megvárjuk amíg Ricsi kikerül a kórházból, aztán pedig kártérítési igénnyel fogjuk megkeresni a vadásztársaságot – tette hozzá.

Forrás és a történet részletes leírása a linkre kattintva olvasható: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/emberre-tamadt-a-vaddiszno-tardonanal-4077513/

Kiemelt kép forrása: https://www.bama.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük