Hírek és események

Míg az ország egyes részeit eső áztatja, vannak települések, ahol a tél az úr

Itt garantált a karácsonyi hangulat!

A magyar hegyekbe már bőven megérkezett a tél, olyannyira, hogy a Mátrában például a vastag zúzmara súlya ágakat tör le, fákat dönt ki

. A több centis zúzmaralerakódások súlyát már nem bírják a fák. A napokban jött melegfront havazást hozott a Bükkbe, és a Zempléni-hegységben is megjelentek a hópelyhek.

Az Időkép előrejelzése szerint azonban hamarosan elhagyja térségünket a melegfront csapadékzónája, ráadásul a front mögött melegebb levegő áramlik be. Karácsonyra hullámzó frontrendszer érkezik, az ünnepekre jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és a szél is feltámad.

A tavaszias enyheséget követően csütörtök napközben nyugat felől megérkezik a front csapadékzónája, egyre többfelé ered el az eső. Főként a Dunántúlon és délen intenzívebb záporos gócok is előfordulhatnak, sőt délnyugaton az ég is medörrenhet. Karácsony első napjára több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Azt nem tudjuk, hogy a felmelegedés következtében eltűnik vagy zsugorodik-e majd a magyar hegyeket borító hó- és zúzmara-takaró, de az biztos, hogy december 22-én még a tél uralkodott a magaslatokon. 

Forrás: https://www.hellovidek.hu

Kiemelt kép forrása: Időkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük